Живущи в къща, непосредствено до съборената преди дни на ул. 27

...
Живущи в къща, непосредствено до съборената преди дни на ул. 27
Коментари Харесай

Живущи на улица 27 юли във Варна се тревожат за сградите си след съботно събаряне на стара къща

Живущи в къща, директно до съборената преди дни на ул. „ 27 юли “ 26 сграда, са мощно обезпокоени за целостта на домовете им.

Една от пострадалите описа, че бутането на зданието в тяхно съседство се е случило изненадващо за тях в съботния ден, съобщи Морето.нет.

Шумът и вибрациите от процедурата по събарянето са провокирали уплах и терзание.

Живущите наоколо се тормозят, че по тяхната постройка може да настъпят вреди и даже да поддаде. Причината е, че къщата е строена по време на войната, когато е имало сериозна липса на материали. Последният етаж е грeдоред, няма бетонни колони и доста цимент, не се знае по какъв начин е сложено и желязото.

От районно кметство „ Одесос “ са дали повече информация по отношение на обекта и това дали протичащото се следва всички правила и условия.

Събарянето е съпроводено от нужния проект за сигурност, стана ясно след информация с администрацията.

Подробен устройствен план – ът на парцела е признат на ЕСУТ, само че на процедура към момента няма оповестена заповед за окончателното му одобрение.

От администрацията обясниха, че когато се пристъпи към строителни действия на място наложително се работи и по подсилване на околните здания като се прави и тяхното проучване. При събарянето на зданието с изключение на на сигурността на служащите и хората се обръща внимание и на тази, обвързвана с постройките в съседство.

В момента на обекта има табела за течащо археологическо изследване, защото в региона има доста остатъци от остарелия Одесос.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР